Embaganisa Eziriho Ahagati Y’ebigambo By'orunyankore N'eby’orukiga. - Ayebazibwe, Stephen (Kabale University, 2024)
Ebi mpandiikire omu kucondooza oku nibyoreka embaganisa eziriho ahagati y’ebigambo by’Orunyankore n’Orukiga omu bagambi b’endimi ezi. Nyine obwesigye ngu ebi ncondoorize nibiza kuyamba abashomi b’ebitabo, abeegi, nangwa n’abantu ba butoosha kwetegyereza oku ebigambo by’Orunyankore birikutaana n’eby’Orukiga omu miringo etari emwe n’emwe eyorekirwe. Okucondooza oku kugyendereire kuhwera abagambi b’Orunyankore n’Orukiga, nangwa n’abagambi b’endimi ezindi, kumanya embaganisa eziriho ahagati y’ebigambo by’endimi ezi ibiri nobu zirikuhuriza munonga.