جۆر و ئەرکێن ڤەگێری د رۆمانا (دەرگەهێ دونیایێ)دا یا (سەبری سلیڤانەی) - Abdulkareem Mustafa Mohamed Ameen; Aram Yousif Ibrahim; Shivan Jarjees Abdulrahman (Zanco Journal of Humanity Sciences)
ڤەگێر ب ئێک ژ تەوەرێن سەرەکیێن بەرهەمێن ڤەگێرانکی دهێتە هژمارتن، بەلێ ب چەندین تەرز و جوران  د ناڤ بەرهەمێن ڤەگێرانکیدا دیار دبیت و ب رێکا هەر ئێک ژ وان جوران چەندین ئەرک جیبجی  دبن، ب تایبەت ئەو ئەرکێن کو روماننڤیسی بڤێت ب کار بهینیت دا سەرەنجار خاندەڤانی بۆ گوتنا خۆ رابکێشیت، ئەڤجا هەمی هەولان ددەت کەسایەتی و بنەمایێن دی یێن ڤەگێرانکی بێخیتە د خزمەتا ڤەگێریدا ژ پێخەمەت دیار کرنا وان ئەرکان یێن ڕۆمانڤێسی مەبەست پێ بجهبینیت.