ئەحمەد موفتیزادە و بزاڤێن ئەوى یێن نەتەوەیی و ئایینی ل ڕۆژهەڵاتێ کوردستانێ (1932-1993) خواندنەکا مێژوویی - Karwan Salih Waisy (Kurdiyat)
ئەحمەد موفتیزادە ئێک ژ زانا و کەسایەتیێن گرنگیێن ڕۆژهەڵاتێ کوردستانێ بوو، ڕۆڵەکێ گرنگ دبیاڤێ ڕۆژنامەڤانى، ئایینى، نەتەوەیى و سیاسى هەبوو، ئەوى هەولددا بڕێکا پەیاما ئایینى کوردان هشیار بکەت و حکومەتا ئیرانێ پالدەت دانپێدانێ ب هەبوونا کوردان ل ئیرانێ بکەت و مافێن کوردان یێن نەتەوەیى دچوارچووڤێ ئایینیدا ب ئەوان بدەت، دیسان هەولددان کورد ب شێوەیەکێ ئێکگرتى داخوازیێن خۆ یێن نەتەوەیى پێشکێشى حکومەتا ئیرانێ یا پشتى ڕوخاندنا ڕژێما شاهى بکەتن ژبەر هندێ چەند کۆمبوون دگەل بەرپرس و سیاسیێن کوردان گڕێ دابوون. ئارمانجا سەرەکى ژ ئەڤێ ڤەکۆلینێ دیارکرنا کەسایەتییا ئەحمەد موفتیزادەیە، دیسان دیارکرنا ڕۆڵێ ئەوى یێ ئایینى، نەتەوەیى، جڤاکى و سیاسییە دناڤ ڕۆژهەڵاتێ کوردستانێدا، ژبەرکۆ ئەوى دقۆناغێن ژیانا خۆدا کاریگەرییەکا باش لسەر دەڤەرێ هەبوو.ئەڤ ڤەکۆلینە دگەل نڤێسینا خۆدا هەولددەت بەرسڤا هندەک پڕسیاران مینا ئایا ئەحمەد موفتیزادە چ ڕۆڵەکێ ئایینى، ڕۆژنامەڤانى و جڤاکى ل ڕۆژهەڵاتێ کوردستانێ هەبوو؟ پەیوەندیێن ئەوى دگەل دەورووبەران چاوا بوون؟ ئەوى چاوا بڕێکا گوتارێن خۆ یێن ئایینى و ڕۆژنامەیى شیا کاریگەریێ لسەر خەلکێ دەڤەرێ بکەت؟ ئایە ئەوى پەیوەندى دگەل سەرکردە و سیاسەتمەدارێن کوردێن ڕۆژهەڵات هەبوون؟ پەیوەندیێن ئەوى دگەل حکومەتا ئیرانێ چەوابوون؟ بدەت.