İLERİ İMALAT TEKNOLOJİLERİ KULLANIMININ İŞLETME PERFORMANSINA ETKİLERİ:KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ İŞLETMELERİNDE BİR UYGULAMA - Hasan Kürşat Güleş; Vural Çağlıyan (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Küreselleşme ile birlikte işletmelerin faaliyette bulundukları pazarlarda rekabetin yapısı biçimsel ve boyutsal olarak değişmekte ve giderek keskinleşmektedir. Böyle bir ortamda işletmelerde İleri İmalat Teknolojileri (İİT) kullanımının önemi yadsınamaz. Bu bağlamda çalışmanın amacı küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinde (KOSİ) İİT kullanım düzeyinin işletme performansı üzerinde bir etkisi olup olmadığını tespit etmektir. Konya İmalat Sanayiinde faaliyette bulunan 66 KOSİ ile gerçekleştirilen bu çalışmada elde edilen bulgular ışığında İİT’nin işletmelere sağladığı yararlar ve bu yararları elde edebilmek için yapılması gerekenler konusunda önerilerde bulunulmaktadır.