Mellom embetsteologi og tjenesteteologi – en drøfting av tjenestemønsteret i Den norske kirke - Ingvild Bjørnøy Lalim (Teologisk Tidsskrift)
Hva er en fruktbar forståelse av tjenestemønsteret i Den norske kirke? Artikkelen presenterer og drøfter tre sentrale aktørers posisjoner. Professorene Trond Skard Dokka, Stephanie Dietrich og Harald Hegstad har på ulike måter bidratt til Den norske kirkes forståelse av tjenestemønsteret. I artikkelen viser jeg at de opererer med ulike utgangspunkt og forståelser, samtidig som de forhandler mellom ulike posisjoner. Jeg søker å forstå hvilke teologiske hensyn som i sterkest grad ivaretas i posisjonene, og hvilke perspektiver som på mest tilfredsstillende måte ivaretar enhet og mangfold innenfor samme oppdrag: å samles om Ord og sakrament.