Ar-Ge Harcamalarının ve Teşviklerin VUK Açısından Muhasebeleştirilmesi - Kübra Filiz Gönen; Mustafa Kısakürek (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Ülkelerin rekabet gücünü belirleyen önemli faktörlerden biri Ar-Ge yatırımlarıdır. Rekabet gücünü artırmak amacında olan her ülke işletmelerin Ar-Ge yatırımlarını teşviklerle desteklemek istemektedir. Böylece Ar-Ge yatırımı yapmak isteyen işletmeler cesaretlendirilmektedir. Ar-Ge’ye yatırım yapan işletmelere vergi indirimleri ve hibeler gibi yöntemlerle teşvikler verilmektedir. Bu teşviklerle işletmeler Ar-Ge yatırımları için cesaretlendirilmektir. Çalışmada devlet tarafından verilen teşviklerin Vergi Usul Kanunu açısından muhasebe kayıtlarına yer verilmiştir.