ئەرگۆمێنت لە گوتاری یاساییدا، یاسای(بەرەنگاربوونەوەی ماددە هۆشبەر و کارتێکارە عەقڵییەکان) بە نموونە - Fuad Salih Rasheed; Yousif Noori Muhammadamin (Zanco Journal of Humanity Sciences)
خەمی پاراستنی ئاشتی و ئارامی کۆمەڵگا وای لە دەزگاکانی یاسادانان کردووە، بەردەوام بیر لە دەرکردنی بڕیار و یاسای تازە بکەنەوە، لەم ڕووەوە دەرچوونی یاسای (بەرەنگاربوونەوەی ماددە هۆشبەر و كارتێكارە عەقڵییەكان) لەلایەن پەرلەمانی کوردستانەوە، نموونەیەکی زیندووی ئەم بوارەیە، کە ئاڕاستەی دانیشتوانی هەرێمی کوردستان کراوە، بۆ زیاتر بەرزەفتکردنیان و ڕازیکردنیان بە دوورکەوتنەوەیان لەم دیاردانە، ئینجا لەڕوانگەی زمانەوانییەوە ئەم توێژینەوەیە وەکو هەوڵێک تایبەتکراوە بۆ قسەکردن لەسەر زمانی گوتاری یاسایی لەلایەک، لەلایەکی تریشەوە  بۆ قسەکردن لەسەر چەمک و پێناسەی ئەرگۆمێنتی یاسایی و ئەو تەکنیک و ستراتیژانەی ئەم جۆرە ئەرگۆمێنتە بۆ ڕازیکردنی گوێگرەکانی لە دوتۆی گوتارە یاساییەکان بەکاریان دەهێنێت، لە کۆتایشدا ئەو ئەنجامانە خراونەتەڕوو، کە لە توێژینەوەکەدا بەدەستهاتوون.