Advanced sensors network in a centralized IoT system using low-cost microcontrollers and automatic configuration - Andrei-Mihai VĂDAN; Liviu-Cristian MICLEA (Revista Română de Informatică și Automatică)
Casele inteligente au devenit mai populare recent, iar multe activități zilnice sunt automatizate. Această lucrare descrie un sistem IoT inteligent care auto-testează configurația și inițializează senzorii conectați în consecință, în cazul unui sistem conceput pentru case inteligente. Sistemul este format din mai multe gateway-uri, microcontrolere și senzori. Folosește hardware popular, precum Raspberry Pi, Raspberry Pi Pico, Espressif, Banana Pi, Nvidia Jetson, iar comunicarea între microcontrolere se face într-o rețea Ethernet, cu dispozitive conectate prin cablu sau wirelles. Sistemul include diferite tipuri de senzori, cum ar fi senzori de temperatură, umiditate, lumină ambientală, proximitate, radiații ultraviolete sau senzori de detectare a gesturilor, provenind de la diferiți producători. Lucrarea descrie o metodă de a crea un sistem pentru case inteligente care este ușor de configurat de către utilizatorul final, chiar dacă are un spectru larg de configurații. De asemenea, este ușor de operat, ieftin în implementare și scalabil, folosind hardware bine susținut de către comunitățile de dezvoltare software.