Yerli ve Dış Kaynaklı Kahverengi Yumurtacı Hibritlerin Verim Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması - Ahmet N. Fathel; Okan Elibol (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çalışmada, Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü’nde ATAE geliştirilen ATAK ve ATAK-S adlı 2 adet kahverengi yumurtacı genotip ile iki dış kaynaklı kahverengi yumurtacı hibrit Nick Brown ve Lohmann Brown çeşitli verim özellikleri bakımından karşılaştırılmıştır. Verim dönemi süresince, incelenen çoğu özellikler bakımından gruplar arasındaki farklılıkların önemli olduğu tespit edilmiştir p