U SJEĆANJE NA KOLEGU ANTU GLAVIČIĆA - IVO FADIĆ (Senjski Zbornik)
Poštovanoga i dragog kolegu Antu Glavičića autor je upoznao davnih godina kao mladi kustos Arheološkog muzeja u Zadru. Iako su ih dijelile različite godine života i različiti gradovi u kojima su živjeli, profesora Glavičića autor je doživljavao kao iskrenoga, plemenitoga i dobrog kolegu i kao prijatelja, ali i kao istinskog zaljubljenika arheologije, povijesti, prirodoslovlja ... i nadasve rodnog Senja i Velebita. Poznanstvo, suradnja i prijateljstvo s kolegom Antom Glavičićem na poseban način obogatilo ga je u stručnom i ljudskom pogledu. Nakon njegovog iznenadnog odlazak na onaj svijet ostale su lijepe uspomene i sjećanja na čovjeka koji je posjedovao veliku životnu energiju i svestranost, na poštenog čovjeka i domoljuba koji je svoj život posvetio općem dobru, svom voljenom Senju i Velebitu.