Шляхи реалізації дуального навчання під час підготовки майбутнього вчителя фізики - Анатолій Сільвейстр; Микола Моклюк (Математика, інформатика, фізика: наука та освіта)
У статті проаналізовано теоретичні засади та практичні шляхи реалізації дуального навчання в процесі підготовки майбутнього вчителя фізики у закладах вищої педагогічної освіти. Автори акцентують увагу на актуальності впровадження дуальної форми навчання в умовах реформування національної системи освіти, зокрема в контексті реалізації Концепції Нової української школи. Зазначено, що існуюча традиційна система підготовки педагогів не забезпечує в повній мірі формування практичних навичок, адаптованих до сучасних умов навчання в школі. Саме дуальне навчання, що поєднує теоретичну підготовку у ЗВО з практичною діяльністю у школах-партнерах, дає можливість суттєво підвищити якість професійної освіти вчителя фізики.