İlk ve Ortaöğretim (Okullar), Yükseköğretim, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim Sektörlerinde Bilgi Okuryazarlığı: EMPATIC Projesi Bulguları ve Karar Vericiler İçin Öneriler - Bülent Yılmaz (Türk Kütüphaneciliği)
Bu çalışmada, 2010-2012 tarihleri arasında Türkiye, İngiltere, İtalya, Polonya ve Yunanistan’ın ortaklığı ile gerçekleştirilen “EMPATIC: Bilgi Becerileri Aracılığıyla Kendi Kendine Öğrenmenin Güçlendirilmesi” adlı Avrupa Birliği projesi çerçevesinde elde edilen bulgular özetlenmiş ve politikacı ve karar vericilere yönelik geliştirilen öneriler sunulmuştur. Sözü edilen bulgu ve öneriler ile en iyi uygulama örnekleri Okullar (İlk ve Ortaöğretim), Yükseköğretim, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim Sektörleri için ayrı ayrı verilmiştir. Ayrıca, Projenin sonuçları, üretilen raporlar ve diğer belgeler için http://empat-ic. eu adresinden ayrıntılı bilgi alınabilir.