PAZARLAMA YÖNÜ İTİBARİYLE BİLİNÇLİ TÜKETİM VE BİLİNÇLİ TÜKETİCİYE İLİŞKİN BİR SAHA ARAŞTIRMASI - Mustafa Gülmez (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bu araştırmanın amacı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampusünde yüksek öğrenim gören öğrencilerle, eğitim veren öğretim elemanlarının ne kadar bilinçli bir tüketici olduklarını belirlemeye yöneliktir. Bu araştırma sadece kampuste okuyan üniversite öğrencileriyle buradaki çeşitli fakülte ve yüksek okullarda eğitim veren öğretim elemanlarını kapsamaktadır. Araştırmada çeşitli fakültelerde okuyan 414 öğrenciyle; değişik fakülte ve yüksek okullarda görev yapan 242 öğretim elemanı olmak üzere toplam 65G kişiyle görüşme yapılmıştır. Cinsiyet, yaş ve eğitim seviyesi gibi bazı demografik özellikler ile tüketici haklarının bilinip bilinmemesi arasındaki ilişkiler test edilmiştir. Anketin verileri ki kare analizi t testi kullanılarak SPSS programında test edilmiş ve yorumlanmıştır.