ПРОБЛЕМ ИДЕНТИФИКОВАЊА УПРАВНИХ УГОВОРА У ФРАНЦУСКОМ ПРАВУ - Дражен Миљић (Годишњак Правног факултета у Бањалуци)
Управни уговор представља савремени облик управног дјеловања којим се задовољавају потребе од јавног интереса. У упоредном праву ужива репутацију института који ријешава управне проблеме који се, између осталог, огледају у недостатку новчаних, кадровских и стручних ресурса за обављање текућих административних задатака. Ипак, његова улога ни данас није прецизно одређена. У свом профилисању овај институт се суочавао са многим оспоравањима која до данас нису занемарена. У упоредном праву не постоји сагласност око конститутивних елемената овог правног института. Стога, овај рад указује на неке проблеме који се јављају у француском праву приликом његовог препознавања.