Prof. Dr. Osman Türer, Ana Hatlarıyla Tasavvuf Tarihi. Ataç Yayınları, İstanbul: 2013, 264 Sayfa - Ceyda Yıldırım (Culture and Civilization)
Osman Türer tarafından Ana Hatlarıyla Tasavvuf Tarihi adıyla hazırlanan ve Ataç Yayınlarınca 2013 yılında yayımlanan eser, ikinci baskı olup iki yüz altmış dört sayfa ile tasavvuf ve tarikat konularında içerisine özlü bilgiler barındıran bir müracaat kitabı özelliğine sahiptir. İlk baskısı 2011 yılında yayımlanmış olan eserin ikinci baskısı 2013, üçüncü baskısı 2015, dördüncü baskısı 2017, beşinci baskısı 2018, altıncı baskısı 2019 ve en son yedinci baskısı da 2020 yılında yayımlanmıştır. Eserde tasavvuf tarihi hakkında kısa ve özlü bilgiler ele alınmıştır. Ön söz ve giriş bölümünden başka üç ana bölümden oluşmaktadır. Ana bölümlerden sonra sonuç, bibliyografya ve dizin başlıkları eserde yer alır.