54. Kütüphane Haftası Açış Konuşması - Ali Fuat Kartal (Türk Kütüphaneciliği)
Hızlı bir kültürel değişimin yaşanmakta olduğu günümüzde, toplumların sürekliliğini sağlayan kültürü yaşatma, koruma ve geliştirme görevi olan Kültür Bakanlığı’nın bu görevini ne ölçüde yerine getirip getiremediği tartışılmaktadır. Durum böyle olunca Anadolu'nun çeşitli kültür gruplarının yarattığı kültürel zenginlik son yıllarda giderek zayıflamış ve yoksullaşmıştır. Oysa bu renkler ülkemizin vazgeçilmez zenginliğidir.