Сучасний погляд на профілактику акушерських та перинатальних ускладнень у вагітних з алогенним плодом - T.G. Romanenko; N.V. Yesyp (Український журнал Здоров'я жінки)
Значне використання допоміжних репродуктивних технологій завдячує стрімкому розвитку біомедичної науки. Однак прогрес стикається з невпинним погіршенням репродуктивного здоров’я населення, тому дефіцит знань на сьогодні щодо теоретичних і практичних аспектів залишається значним. Попри вдосконалення методик маніпуляції з донорськими ооцитами та наявними визначними успіхами щодо акушерських і перинатальних наслідків у випадках вагітності з повністю алогенним плодом, нез’ясованими залишаються реальні фактичні дані щодо частоти виникнення ускладнень перебігу вагітності, пологів та післяпологового періоду в цієї категорії пацієнток.