URBANA STRUKTURA STRADALIH U KONCENTRACIONOM LOGORU JASENOVAC - Dragan Cvetković (Istorija 20. Veka)
Na osnovu rezultata delimično revidiranog popisa „Žrtve rata 1941‒1945“ rad pokriva do sada potpuno neobrađenu temu urbane strukture gubitaka civilnog stanovništva sa teritorije NDH. Posebna pažnja u radu posvećena je urbanoj strukturi gubitaka u sistemu logora Jasenovac, koja je komparativno prikazana u odnosu na urbanu strukturu ukupnih gubitaka. U radu su prikazane sličnosti i razlike u pretrpljenim gubicima pripadnika različitih nacionalnosti prema veličini naselja iz kojih su poticali, a sve je upoređeno sa predratnom urbanom strukturom stanovništva teritorije na kojoj je formirana NDH.