بررسی رابطه طول- وزن، فراوانی طولی، درصد بلوغ و پارامترهای رشد میگوهای ببری سبز (Penaeus semisulcatus de Haan, 1844) صید شده توسط تور ترال در آب‌های استان بوشهر (مند و دیر-نخیلو) - خسرو درویشی; احسان کامرانی; محسن صفائی; مسلم دلیری; فریدون عوفی (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
هدف این مطالعه بررسی رابطه طول- وزن، فراوانی طولی، درصد بلوغ و تعیین پارامترهای رشد میگوهای ببری سبز صید شده با ابزار ترال در طی سال های 1399 (13 مرداد تا 15 بهمن) و 1400 (11 فروردین تا 9 شهریور) در مناطق مند و دیر-نخیلو واقع در استان بوشهر بود. تعداد 658 میگوی ببری که شامل 420 عدد میگو ماده و 238 عدد میگوی نر مورد زیست‌ سنجی قرار گرفت. بر اساس طول کاراپاس 43/43 میلیمتر در اولین بلوغ جنسی، 71/50 درصد (213 عدد) بالغ و 29/49 درصد (217 عدد) نابالغ بودند. همچنین رابطه بین طول کل و کاراپاس میگوهای ماده بر اساس رگرسیون خطی 1648/2- x 3679/0=y بدست آمد. میزان پارامترهای a، b و r2 رابطه طول و وزن برای ماده ها به ترتیب 0099/0، 057/3 و 92/0 و برای نرها به ترتیب 0115/0، 9962/2 و 912/0 بود. پارامترهای رشد (Clinf, K, t0) برای جنس ماده به ترتیب 057/0- ، 1/2 و 72 (میلی متر) وبرای جنس نر به ترتیب 075/0- ، 7/1 و 62 (میلی متر) بود. میزان پارامترهای Z،F و M نیز برای جنس ماده به ترتیب 2/9، 4/7 و 16/2 و برای جنس نر به ترتیب 58/7، 62/5 و 96/1 بدست آمد. نرخ بهره برداری (E) برای ماده ها 77/0 و برای نرها 74/0 بود. این مقادیر نشان دهنده بهره برداری بیش از حد، فشار صیادی در منطقه است. لذا اجرای رویکردهای مدیریتی صید در این زیستگاه ها ضروری می باشد.