СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СЕКТОРА ЗЕЛЕНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ В УКРАЇНІ З УРАХУВАННЯМ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ДОСВІДУ - Антон Мерзляков (Економіка та суспільство)
У статті розкрито сутність зеленої енергетики та її ключові джерела. Визначено переваги та наслідки використання відновлювальних джерел енергії в Україні та в країнах ЄС. Розглянуто сучасний стан розвитку відновлюваної енергетики в європейських країнах. Проаналізовано стан розвитку зеленої енергетики в Україні до російської збройної агресії та після початку воєнних дій на території країни. Визначено наслідки бойових дій для українського сектора зеленої енергетики. Окреслено ключові проблеми функціонування сектора зеленої енергетики України в умовах воєнного стану. Обґрунтовано перелік заходів, які необхідно впровадити на державному рівні, в цілях забезпечення ефективного розвитку зеленої енергетики в Україні в довгостроковій перспективі та забезпечення енергетичної безпеки та енергетичної незалежності країни.