Asplenio trichomanis-Carpinetum betuliPînzaru - asociaţie nouă (Carpinion betuliIssler 1931) în Republica Moldova - Pavel Pînzaru (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
n această lucrare fitocenozele dominate de Carpinus betulusL. din zona destâncării din Republica Moldova sunt grupate într-o asociaţie nouă Asplenio trichomanis-Carpinetum betuli Pînzaru ass. nova, din alianţa Carpinion betuli Issler 1931, ordinul Fagetalia sylvaticaePawlowski 1928, clasa QUERCO-FAGETEA Br.-Bl. et Vlieger inVlieger 1937. Asociaţia este descrisă pe baza a 30 relevee efectuate de autor. Specii caracteristice asociaţiei: Carpinus betulus, Asplenium trichomanes, A. scolopendrium, Cystopteris fragilis, Hepatica nobilis, Scrophularia vernalis, Polypodium vulgare.