KANT'TA AHLAK VE DİN - Lokman Çilingir (Felsefe Dünyası)
“Kant’ın pratik felsefesi bir yandan aktüelliğini muhafaza ederkenbir yandan da tartışmaların konusu olmaya devam etmektedir. Tartışmalarözellikle ahlak felsefesinin temel dayanakları ve ahlak ile din arasındakiilişkinin mahiyetine dair meselelerde yoğunlaşmaktadır. Bu çerçevede ahlakieylemin temel motifinin ne olduğu; Kant’ın eleştiri öncesi ve sonrasıyazılarında farklı ilkeler belirleyip belirlemediği, bu ilkeler arasında geçişlerinnasıl sağlandığı; ve nihayet dinin pratik felsefedeki sorunlu konumuile dinin ahlaki eylem ve amaçları belirlemede nasıl bir rol oynadığı buyazıda cevapları aranacak belli başlı sorular olacaktır.