IZAZOVI PRAVNE NEREGULIRANOSTI MORSKOG KAJAKAŠTVA U REPUBLICI HRVATSKOJ - Aleksandra Vasilj; Biljana Činčurak Erceg; Ivan Piper (Pravni Vjesnik)
Rad se bavi analizom postojećeg pravnog okvira statusa kajaka na moru u Republici Hrvatskoj, definiranjem te položajem kajaka kao plovila u domaćem sustavu sigurnosti plovidbe, a cilj je prikazati regulativu te se kritički osvrnuti na nju. Prikazat će se vrste kajaka s obzirom na namjenu i konstrukciju te će se problematizirati jednoznačnost pojma u domaćem zakonodavstvu: uz to, komparativno će se prikazati rješenja francuskog modela koji individualizira ta plovila s obzirom na spomenute značajke. U radu će se problematizirati i kajakaštvo kao sportska i gospodarska aktivnost, a bit će prezentirana i potrebna edukacija kajakaša, kad je posrijedi i aktivni i pustolovni turizam.