DHH23 – Helsinki Digital Humanities Hackathon 2023 - David Bordon (Slovenščina 2.0: Empirične, aplikativne in interdisciplinarne raziskave)
Poročilo z dogodka Helsinki Digital Humanities Hackathon 2023 (DHH23), ki je potekal konec maja 2023. Humanistični hackathon je poligon za praktično demonstracijo pristopa k poučevanju digitalne humanistike, ki ga izvaja Univerza v Helsinkih. Dogodek spodbuja sodelovanje med družboslovci in računalničarji, profiloma, ki imata razhajajoča videnja znanosti in sta plod popolnoma drugačnih tradicij. Avtor toplo priporoča udeležbo vsem, ki so na začetku svoje raziskovalne poti.