Розробка професором І. М. Собестіанським (друга половина ХІХ ст.) питання про кругову поруку в Київській Русі - V. A. Grechenko (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Проаналізовано творчий доробок історика права ХІХ ст. І. М. Собестіанського щодо деяких аспектів права Київської Русі. Основну увагу приділено його науковим поглядам щодо розуміння кругової поруки в давньоруському праві.