ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Володимир Вовк; Вікторія Дорошенко (Економіка та суспільство)
У статті досліджено сутність стратегічного управління як ключового елементу забезпечення довгострокової стабільності та розвитку підприємства. Розглянуто основні відмінності між стратегічним та оперативним управлінням, що дозволяє більш глибоко зрозуміти роль кожного з підходів у досягненні загальних цілей організації. Стратегічне управління розглянуто як механізм адаптації, що забезпечує підприємству здатність реагувати на швидкі зміни в зовнішньому середовищі. У контексті воєнного стану стратегічне управління набуває особливого значення, оскільки воно спрямоване на адаптацію підприємства до динамічних змін та зростання ризиків у зовнішньому середовищі. Визначено основні етапи та підходи до формування системи стратегічного управління, що включає аналіз поточного стану, визначення стратегічних цілей, розробку адаптивних стратегій, а також створення механізмів моніторингу та контролю їх виконання.