Властивості кримінологічного законодавства України - S. K. Shabelnikov (Law and Safety)
Статтю присвячено виявленню, науковому опису та поясненню властивостей кримінологічного законодавства України. Установлено та надано характеристику таким із них, як конструктивістська природа, об’єктивна здатність до обструкції криміногенних факторів, функціональна динамічність, міжгалузевий, надсистемний (метасистемний) характер, мережева організація, функціональна інтегрованість у механізм протидії злочинності, конвенційність, стійкість, підвищена потенційна симулятивність та криміногенність.