ELEKTRONİK VERİ DEĞİŞİMİNİN TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNDEKİ YERİ - Haşan Kürşat Güleş (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
İşletmeler, son zamanlarda rekabet üstünlüğü elde etmek amacıyla tedarikçileri ile olan ilişkilerini karşılıklı güven ve işbirliği esasına göre yeniden yapılandırmaya başlamışlardır. Ancak, işbirliği esasına dayalı ilişkilerin geliştirilmesi zamanlı ve doğru bilginin saydam bir şekilde aktarımını gerektirmektedir. Bu çalışmada, işbirliği esasına dayalı i-lişkilerin geliştirilmesinde anahtar unsur olan etkin bilgi akışının sağlanmasında Elektronik Veri Değişimi sistemlerinin katkısı değişik sektörlerdeki uygulamalardan örnekler verilerek gösterilmektedir.