Захист прав дітей у випадках сімейного насильства - O. O. Hresko; U. P. Bek (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Жорстоке поводження з дітьми – це складна й багатоаспектна проблема, яка охоплює різні форми фізичного та психологічного насильства. Насильство над дітьми існує поза межами соціальних чи економічних груп, зачіпаючи сім’ї з різним рівнем доходів, освіти та соціального статусу. Його масштаби не мають чітких кордонів і трапляються як у благополучних, так і в проблемних родинах. Насильство, за своєю суттю, може проявлятися через дії або бездіяльність з боку дорослих.