«Slaveskipet» fra Finnmark: Fremstillinger av evakueringen med Carl Arp i aviser - Elena Badanina (Heimen)
Evakueringen av sivile med lasteskipet Carl Arp var en av de mest dramatiske hendelsene under nedbrenningen og tvangsevakueringen av Finnmark høsten 1944. I denne artikkelen blir det vist hvilket bilde av reisen med Carl Arp som ble dannet i et utvalg norske aviser utgitt i perioden 1945–2019, og hvordan en sosial fortelling om reisen ble dannet. Det blir også vist at i avisomtalene av evakueringen kan overgangen fra det kommunikative til det kulturelle minnet spores.