Наукова інтерпретація соціальної функції держави та її правова природа - H. Yu. Djura (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті проведено комплексний аналіз сутності та правової природи соціальної функції держави. Визначено, що актуальність вивчення даного феномену зумовлена необхідністю реалізації принципів суспільної корисності, соціальної обумовленості та відповідності задекларованих державою цілей реальним потребам суспільства. Наголошено, що реалізація соціальної функції є ключовим чинником формування правової та соціальної держави, оскільки саме через соціальне забезпечення і захист гарантується гідний рівень життя громадян і забезпечується стабільність суспільства. Деталізовано сутність і значення держави у соціальному контексті та сформульоване авторське визначення на основі наукових позицій.