ارزیابی مقاومت چهار رقم گوجه‌فرنگی نسبت به نماتد مولد گره ریشه Meloidogyne javanica (Pizhūhish/hā-yi tulīd-i giyāhī)
در این تحقیـق مقاومـت ارقام مختلف گوجه‌فرنگی شامل Chef، CH-Falat،Early Urbana Y و Super Strain B بر نماتد مولد گره ریشه با 8 ترکیب تیماری (دو سطح نماتد (صفر و دو عدد تخم یا لارو سن دوم به‌ازای هر گرم خاک) x چهار سطح (رقم) گوجه‌فرنگی) به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در پنج تکرار مورد بررسی قرار گرفت و شاخص‌های وزن تر و خشک ریشه، وزن تر و خشک ساقه، طول ساقه، تعداد کیسه تخم، تعداد گره، جمعیت نهایی نماتد و ضریب تکثیر نماتد 7 هفته بعد از تلقیح ارزیابی گردیدند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که در مورد شاخص‌های تعداد گره و تعداد کیسه تخم در گرم ریشه رقم Chef با ارقام Ch-Falat و Super Strain B تفاوت آماری معنی‌دار در سطح احتمال 5 درصد نداشت. در شاخص‌های جمعیت نهایی و ضریب تکثیر نماتد، در بین ارقام اختلاف آماری معنی‌دار (05/0P≤) وجود داشت. در تیمار شاهد از نظر وزن تر ریشه رقمSuper Strain B-0  با بقیه ارقام اختلاف معنی‌داری در سطح احتمال 5 درصد نشان داد، در حالی‌که در تیمار دو عدد تخم یا لارو سن دوم به‌ازای یک گرم سه گروه آماری وجود داشت. با توجه به داده‌های حاصل هیچ‌کدام از ارقام دارای مقاومت کافی در برابر نماتد فوق نبودند.