مطالعه و بررسی رنگ در مکان‌سازی شهری - فرهاد عوض‌نژاد; حمیدرضا شیبانی (مطالعات در دنیای رنگ)
یکی از ارکان مهم در ادراک محیط استفاده از حس چشمی است که در این میان، رنگ‌ها نخستین مؤلفه همراه با شکل، درک می‌شوند. روش به‌کارگیری و چیدمان رنگ‌ها در فضاهای شهری از اهمیت خاصی برخوردار است. با توجه به اینکه طراحی و کاربرد منطقی رنگ در شهر یک اصل تأثیرگذار بر رفتار افراد به شمار می‌رود، موجب برقراری تعامل و ارتقاء مشارکت در مکان است. در این پژوهش به روش توصیفی‌تحلیلی و با هدف ضرورت توجه به مقولۀ رنگ در ایجاد مکان‌سازی شهری، با بررسی و شناخت کاربرد رنگ در شهر، مقیاس‌های مطالعۀ رنگ، بررسی نمونه‌هایی از تجارب جهانی و داخلی جایگاه رنگ در ایجاد مکان‌‌‌سازی شهری به اهمیت مطالعه و پژوهش رنگ در جوامع بومی برای خلق فضاهای شهری خلاق اشاره شده است. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که کاربرد صحیح رنگ در فضاهای شهری عاملی تأثیرگذار در خوانایی، هماهنگی، پویایی و سرزندگی شهرها است. همچنین مشارکت جمعی و وجود جوامع محلی در انجام برنامه‌های مکان‌سازی رنگ نقش موثری دارد، این مهم میان فضای شهری و مردم تعامل برقرار می‌کند.