L’aprenentatge servei a la Universitat Rovira i Virgili Service-learning at Rovira i Virgili University El aprendizaje servicio en la Universitat Rovira i Virgili - Maria Marquès i Banqué (Temps d'Educació)
La Universitat Rovira i Virgili treballa en l’aprovació d’un Programa d’Aprenentatge Servei que ha de permetre la institucionalització d’una metodologia que compta ja amb experiències prèvies en diversos àmbits de coneixement. En aquestes pàgines es descriu el marc institucional del qual es parteix a l’hora d’abordar aquest procés, així com els trets que defineixen l’estratègia seguida en aquesta universitat. En la mesura que el procés ’institucionalització parteix de l’existència d’experiències d’aprenentatge servei a la universitat i, més concretament, de la iniciativa dels qui les han dut a terme o les han facilitat, s’ofereix també una breu descripció d’algunes experiències d’aprenentatge servei a la Universitat Rovira i Virgili, així com aquelles referències que en permeten tenir més informació. ______________________________________________ L’Université Rovira i Virgili travaille à l’approbation d’un programme d’apprentissage service qui doit permettre l’institutionnalisation d’une méthodologie comptant déjà des expériences préalables dans divers domaines de connaissance. Dans ces pages, nous décrivons le cadre institutionnel d’où nous partons pour aborder ce processus, ainsi que les caractéristiques qui définissent la stratégie suivie dans cette université. Dans la mesure où le processus d’institutionnalisation part de l’existence d’expériences d’apprentissage service à l’université et, plus concrètement, de l’initiative de ceux qui les ont menées à terme ou les ont facilitées, il offre aussi une brève description de certaines expériences d’apprentissage service à l’Université Rovira i Virgili, ainsi que les références qui permettent d’avoir davantage d’information. Rovira i Virgili University is working on approval of a Service-Learning Programme which has to allow the institutionalisation of a methodology which has already been experienced in several areas of knowledge. This document describes the institutional framework from which the process begins, as well as the features which define the strategy adopted by the university. As the process of institutionalisation springs from the experience of service-learning at the university, and specifically from the initiative of those who have carried it out or have received it, there is also a brief description of some experiences of service-learning at the Rovira i Virgili University, and references to enable more information to be obtained. La Universitat Rovira i Virgili trabaja en la aprobación de un Programa de Aprendizaje Servicio que permitirá la institucionalización de una metodología que cuenta ya con experiencias previas en distintos ámbitos de conocimiento. En estas páginas se describe el marco institucional del que se parte para abordar este proceso, así como las características que definen la estrategia seguida en esta universidad. En la medida que el proceso de institucionalización parte de la existencia de experiencias de aprendizaje servicio en la universidad y, más concretamente, de la iniciativa de quienes las han llevado a cabo o las han facilitado, se ofrece también una breve descripción de algunas experiencias de aprendizaje servicio en la Universitat Rovira i Virgili, así como aquellas referencias que permiten tener más información sobre las mismas.