Пропозиції до структури радіолокаційних станцій виявлення безпілотних літальних апаратів тактичного та оперативно-тактичного рівня. Частина 1 - О.В. Очкуренко; В.А. Таршин; К.В. Садовий; Ф.Ф. Зоц; І.Є. Кужель; М.Г. Голубок (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Обґрунтована необхідність та важливість значних системних змін в порядку функціонування системи контролю повітряного простору. Обговорюється можливість нарощення спроможностей радіотехнічних військ з виявлення та супроводження малопомітних повітряних об’єктів без суттєвих структурних змін наявної системи контролю повітряного простору. Наводяться тенденції розвитку радіолокаційних станцій з урахуванням особливостей літальних апаратів ярусу гранично малих висот. Обговорюються реальні заходи, які сприяють покращенню якості виявлення та супроводження безпілотних літальних апаратів радіолокаційними станціями, сприяють розширенню їх функціональних та інформаційних можливостей як засобів повітряного моніторингу.