CLASSIFICATION OF COVID-19 DATASET WITH SOME MACHINE LEARNING METHODS - Muhammed Nuri Dudak; Yavuz Ünal (Journal of Amasya University the Institute of Sciences and Technology)
2019 yılında ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkileyen covid-19 hastalığı milyonlarca insanın enfekte olmasına ve yüzbinlerce insanın ölümüne sebep olmuştur. Bu hastalıkla ilgili yapılacak her türlü bilimsel çalışma bu hastalıktan en kısa sürede kurtulmaya yardımcı olacaktır. Bu çalışmada kaggle sitesi üzerinden temin edilen covid 19 datasetine makine öğrenmesi sınıflandırma algoritmalarından naive bayes, k-nearest neighbor, support vector machine, decision tree uygulanmıştır. En iyi sınıflandırma doğruluğu %100 ile destek vektör makinalarından algoritmasından elde edilmiştir.