بەربەستەكانی پرۆسەی ڕاهێنان لەلایەن ڕاهێنەرانی وەزارەتی پەروەردە لە دیدی مامۆستایانی قوتابخانە بنەڕەتیەكانی ناوەندی شاری هەولێر - Osman Abdullah Hama Amin; Aram Gharib Qadir (Zanco Journal of Humanity Sciences)
ئامانجى ئەم توێژینەوەیە دەستنیشانکردنی بەربەستەكانی پرۆسەی ڕاهێنانە لەلایەن ڕاهێنەرانی وەزارەتی پەروەردە لە دیدی مامۆستایانی قوتابخانە بنەڕەتیەكانی ناوەندی شاری هەولێر. بۆ بەدیهێنانی ئەم ئامانجە؛ ڕێبازی وێنایی شيكارى بەكارهێنراوە، وە توێژەران پرسیارنامەکەیان وەک ئامرازێکی توێژینەوە ئامادەكرد کە پێکهاتبوو لە (40) برگە كە دابەشی سەر (5) بوار كراوە: (ئامانجەکانی خولی ڕاهێنان، ژینگەی ڕاهێنان، ناوەڕۆکی خولەکانی ڕاهێنان، ڕاهێنەران، شێوازەکانی چالاكیی پرۆسەی ڕاهێنان) دوای دڵنیابوون لە ڕەوایی و متمانەپێکراوی ئامرازەکە، پرسیارنامەكە لەسەر نمونەی توێژینەوەكە ئەنجامدرا كە پێكهاتبوون لە (444) مامۆستای نێر و مێ بۆ ساڵی خوێندنی 2023-2024. ئەنجامەکانی توێژینەوەکە ئاماژەیان بەوە دەكەن کە پلەی گشتی بەربەستەکان لەبەردەم ڕاهێنانی مامۆستایان "مامناوەند" بووە، بەرزترینیان "بەربەستەكانی پەیوەست بە ڕاهێنەران" و نزمترینیان "بەربەستەكانی پەیوەست بە ژینگەی ڕاهێنان" بووە ، هەروەها ئەنجامەكان ئاماژە بە بوونی جیاوازی ئاماری دەكەن لەنێو تێكڕای وەڵامی نموونەی تویژینەوەكە لەسەر گۆڕاوی ( ڕەگەز) كەلەبەرژوەندی ڕەگەزی مێ بوو،  هەروەها ئەنجامەكان ئاماژە بە بوونی جیاوازی ئاماری دەكەن لەنێو تێكڕای وەڵامی نموونەی تویژینەوەكە لەسەر گۆڕاوی (ساڵانی خزمەت)كەلەبەرژوەندی ئەو مامۆستایانە بووە كەخزمەتیان لە(10) ساڵ بەرەوسەرەوەیە.