Edytorial: Historie, które łączą i historie, które dzielą - Irmina Rostek; Kamil Jezierski (Horyzonty Wychowania)
W ciągu kilku ostatnich lat słowo „narracja” pojawiało się już kilkukrotnie na okładkach „Horyzontów Wychowania”. Za każdym razem zamykaliśmy numery czasopisma z poczuciem niedosytu i przekonaniem, że podejmowane przez nas wątki na pewno nie wyczerpują interesującej nas tematyki. Dlatego też, oddając w Państwa ręce niniejszy numer, z ogromną radością wracamy po raz kolejny do refleksji nad narracją.