TURİZM SEKTÖRÜNDE KALİTE ANLAYIŞI ve KONYA’DA FAALİYET GÖSTEREN TURİZM BELGELİ OTELLERDE ALAN ARAŞTIRMASI - F. Atıl Bi̇lge (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Turizm sektörü ülkelerin en önemli ve dinamik gelir kaynaklarından biridir. Turizm ile elde edilen döviz geliri, ülkelere, önemli rekabet avantajı sağlamaktadır. Kaliteli hizmet ise, turizm sektörünün en önemli dinamiğini oluşturmaktadır. Kaliteli hizmet politikaları, talep artışını ve sürekliliğini ivmelendirmektedir. Bu hedefle, araştırmamızda, Konya’da faaliyet gösteren turizm belgeli otellerde, kaliteli hizmet stratejileri ve sonuçları değerlendirilmiştir. Araştırma ya Konya’da faaliyet gösteren 15 turizm belgeli otelin 56 bölüm yöneticisi katılmıştır.