HALKIN YEREL YÖNETİMLERDEN BEKLENTİLERİ (Sivas Belediyesinden Halkın Beklentileri) - Ali Acar (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Toplum yaşamının sunulmasında mahalli nitelik arzeden ihtiyaçların yerel idareler tarafından karşılanması yaygınlık kazanmıştır. Merkezi idarenin tarafından toplumsal ihtiyaçların karşılanması ve (p-şitli hizmetlerin yapılması yeterli olamamaktadır. Kaynakların daha rasyonel kullanılması ve hizmetlerin kaliteli ve etkinliği açısından yerel i-darelerin daha güçlendirilmesi ve kaynak dağılımının yeterli düzeye getirilmesi zorunlu hale gelmektedir. Halkın beklentileri de sunulan hizmetlerin etkin ve kaliteli olarak eşit şekilde yapılması yönünde d-maktadır.