57. Kütüphane Haftası Açılış Konuşması - Ali Fuat Kartal (Türk Kütüphaneciliği)
“Pandemi Sürecinde Kütüphanecilik” teması ile kutlayacağımız 57. Kütüphane Haftası’nın açılışına hoş geldiniz. Bu vesileyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.Sevgili Meslektaşlarım,Bende dahil olmak üzere burada bulunan belirli bir yaşın üstündeki meslektaşlarımın kütüphane haftasının yakın geçmişi hakkında bilgi sahibi olduğunu düşünmekle beraber mesleğimiz adına çok özel anlam ve öneme sahip olduğuna inandığım “Kütüphane Haftası” nın tarihi hakkında kısa bilgi paylaşarak konuşmama başlamak istiyorum. Böyle bir başlangıçla özellikle sevgili öğrenci kardeşlerimiz ve genç meslektaşlarımızın kütüphane haftasının ülkemizde nasıl kutlanmaya başladığı konusunda bilgi sahibi olarak mesleki yol haritalarına yön vermelerine mütevazı bir katkıda bulunmayı amaçladığımın altını çizmek isterim.