СУЧАСНА УКРАЇНСЬКА ДРАМАТУРГІЯ ДЛЯ ДІТЕЙ: АКСІОЛОГІЧНИЙ ВИМІР КРІЗЬ ПОКОЛІННЄВУ ПРИЗМУ - Тетяна Вірченко (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
У статті здійснено огляд сучасних ресурсів з метою презентації драматургії для дітей. Зріз існуючих журналів, антологій засвідчив, що системна робота в цьому напрямі не здійснювалася, а публікації сприймаються принагідними. З огляду на це антологія «Драмовичок» є осмисленою пропозицією привернути увагу театральних діячів до дитячої драматургії. Прикметно, що книга поділена на три частини, кожна з яких має свою аудиторію: малята, молодші школярі та підлітки. Літературознавча оцінка антології «Драмовичок» здійснена в поколіннєвому вимірі. Схарактеризовані ключові чинники укладання книги: поколіннєвість, орієнтація на вік читача / глядача. Під час дослідження проаналізовано основні ознаки антології, з’ясовано, що попри можливість широкого застосування критеріїв для укладання останньої та актуальність цього проекту вона є колекцією найкращого досвіду. Ця книга спровокувала переосмислення дитячої драматургії, але не стала цілісним Текстом.