REFLEKSIJE DRUŠTVENO-POLITIČKIH PRILIKA U RIJECI NA STRANICAMA LISTA "NAŠA SLOGA" - Andrea Roknić Bežanić (Senjski Zbornik)
Ovaj rad analizira društveno-politički položaj i prilike u Rijeci kroz pisanje lista "Naša sloga" od 1870. do 1915. godine. Autorica se fokusira na ključne aspekte dezintegracijskih politika toga vremena, koje su se reflektirale i na stranicama ovog istarskog preporodnog lista. S druge strane, istražuje i ulogu "Naše sloge" u procesima integracije, posebno u kontekstu jačanja hrvatskog nacionalnog identiteta u gradu. Rad također otvara mogućnost novih interpretacija društveno-političkih pitanja Rijeke i pruža osnovu za kritičku analizu položaja grada u širem povijesnom i političkom kontekstu.