Artysta, który godził wodę z ogniem. Nam June Paik (1932-2006) - Marcin Giżycki (Kwartalnik Filmowy)
Giżycki wspomina Nam June Paika, często uważanego za ojca wideo-artu. Przedstawiając sylwetkę artysty, autor zauważa, że Paik ze sporą dozą humoru i autoironii bezproblemowo godził sztukę elitarną z masową.