METAFİZİĞİN HAYATA ETKİSİ - Murtaza Korlaelçi (Felsefe Dünyası)
Metafizik, varlık olmak bakımından varlığın, Mutlak Varlık'ın ve ilk ilkelerin ilmidir. O, tam tecrübe üzerine kurulduğu için bütün bilimlerin en pozitifidir. Metafizik özel ilimlerin bütün tecrübelerini kullanır. Konusu Tanrı olduğu için metafizik aynı zamanda teolojidir. Gerçek metafizik, bir Mutlak Varlık'a, ruhun ölümsüzlüğüne ve öbür alemin varlığına imanı gerektirir. Böyle bir metafizik günlük hayatı düzenler ve disipline eder. Metafizik gerçek bir felsefedir.