Складність діагностики рефрактерної хвороби Кавасакі під «маскою» гемобластозу: клінічний випадок із досвіду гематолога - O.I. Dorosh; M.R. Sheremet; V.P. Yevtukh; O.M. Ocheretna; L.Ya. Dubey; T.V. Burak (Сучасна педіатрія: Україна)
Хвороба Кавасакі (ХК) - це гострий системний васкуліт, який є найпоширенішою причиною набутих вад серця в дітей віком до 5 років із гіпертермією. Діагностика ХК є клінічною проблемою, враховуючи широкий спектр її проявів і схожість із багатьма вірусними та бактеріальними захворюваннями.