Nuevos datos sobre la distribución de Stenostoma rostratum (Fabricius, 1878) en Cataluña (nordeste de la península Ibérica) (Coleoptera, Oedemeridae) - J. Agulló; M. Prieto (Arxius de Miscel-lània Zoològica)
Noves dades sobre la distribució d’Stenostoma rostratum (Fabricius, 1787) a Catalunya (nord-est de la península Ibèrica) (Coleoptera, Oedemeridae) S’actualitza la distribució d’Stenostoma rostratum (Fabricius, 1787) a Catalunya. Les noves dades van ser obtingudes de prospeccions fetes recentment en dues àrees protegides de la costa mediterrània, els Espais Naturals del Delta del Llobregat (Baix Llobregat) i el Parc Natural de les illes Medes, el massís del Montgrí i la plana del Baix Ter (Baix Empordà). L’espècie habita exclusivament a les dunes litorals i ocupa una àrea reduïda de la costa catalana. Stenostoma rostratum es considera una espècie amenaçada a Catalunya i els darrers registres publicats fins ara daten de fa 40 anys. Finalment, s’aporten alguns comentaris relatius a l’hàbitat, l’ecologia i la conservació en ambdós espais naturals.