ادلۀ قرآنی ممنوعیت قضاوت زن از دیدگاه مذاهب خمسه و نقد آن - سیدمحسن فتاحی (آموزه‌‌های فقه مدني)
رأی مشهور فقیهان امامیه و اهل سنت در مورد قضاوت زن منفی است. فریقین در ممنوعیت قضاوت زن به ادلۀ مختلفی استناد کرده‌اند. تمرکز بر هر یک از ادله در این موضوع می‌تواند به نحو مطلوب‌تری زوایای پنهان بحث را آشکار سازد. بدین منظور سعی شد تنها آیات قرآن کریم که از ادلۀ استنادی قول رایج به حساب می‌آید به گونه‌ای مورد توجه و بازنگری قرار گیرد که پژوهش حاضر را از تکراری بودن خارج و نکاتی جدید را مطرح سازد. بازنگری آیات مورد استناد حاکی از این است که برداشت‌های رایج با کاستی‌های قابل توجهی در مقام استدلال مواجه است. از این آیات استفاده می‌شود که رجولیت، شرط نفوذ قضاوت نیست. بنابراین، قضاوت زن مشروع و نافذ است.