Окремі методологічні аспекти зовнішньої кримінально-правової політики України - M. O. Krasiy (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджуються ключові методологічні аспекти зовнішньої кримінально-правової політики України. У сучасних умовах глобалізації злочинність дедалі частіше набуває транснаціонального характеру, що потребує ефективної взаємодії держави з міжнародними інституціями. Авторка аналізує роль наукових методів, таких як діалектичний, порівняльно-правовий, історичний, формально-юридичний, статистичний і соціологічний, у дослідженні цієї проблематики.