En integreringsmaskin i arbeidslivet? Mangfoldsperspektiver i renholdsbransjen - Amalie Vågen Ystebø; Hanne Finnestrand (Søkelys på Arbeidslivet)
Vi undersøker hvilke perspektiver på mangfold som kommer til uttrykk i ni renholdsvirksomheter, og diskuterer sammenhengen mellom virksomhetenes mangfoldsperspektiv og hvordan de jobber med mangfold. I tillegg undersøker vi vilkårene for å jobbe partssammensatt med mangfold. Dette gjør vi gjennom intervjuer med tillitsvalgte og ledere i ni renholdsbedrifter. Vi finner at virksomhetene i stor grad forstår mangfold ut fra et samfunnsnytteperspektiv, hvor mangfoldsarbeid handler om å bidra til at innvandrere får innpass på arbeidsmarkedet. Vi finner at det i liten grad jobbes partssammensatt med mangfold, samtidig som vi identifiserer partssamarbeidet som en arena for å utvikle en medvirkninsgbasert tilnærming til mangfoldsarbeid.